sjukling

just som jag kommer igång med nya jobbet blir man sjuk, riktigt sjuk. det är min tid av året jag alltid får någon konstig sjukdom, oftast inget man kan få antibiotika mot och man blir frisk utan starka hostmedeciner eller helt enkelt leva på smärtstillande för ett tag. igår var jag och jobbade i espoo och promenerade till bussen hem och började få så ont i (av mina förgående sjukdommar tänkte jag) lungorna. jag ville bara gråta och jag när jag väl kom till kamppi och skulle promenera hem blev det inte bättre så gråtande gick jag och la mig på sängen, hostande svårt att andas och eländig och har aldrig haft så ont i hela mitt liv. som tur var när jag ringde mig finaste vän och roomie var hon just utanför dörren och precis som min mamma skulle ha gjort (på tal om detta saknar jag min mamma otroligt mycket redan! och på grund av att vara sjuk saknar jag henne ännu mera och spreciellt när det är alltid hon som brukar komma och hålla mig i handen hos läkaren) ringde hon till maria sjukhuset och dom frågade om jag orkade gå dit och ja, det skulle jag nog orka. väl där fick jag världens bästa vård måste jag säga (speciellt när man kommer från haparanda...) jag sa att jag inte trodde jag hade feber men oops... 39.6 är betydligt mycket mer än vad man borde ha, speciellt när man ligger vanligtvis på 36... inte nog med det var mitt blodtryck på tok för högt så jag fick komma in till en doktor fort, jag blev omhändetagen av en sjuksköterska (eller om den är manlig, blir det sjukskötare då?) som tog blodprov i fingret, gav mig en tablett för mitt blodtryck, en spruta i skinkan för att ta ner febern och så fick jag massa saker fastklistrade på benen, armarna och brösten som mäter hjärtstyrkan. även efter två rör blod fick jag vänta på en analys. jag är så himla glad att jag hade min bästa tanía med mig som satt och berättade att allt kommer bli bra, när vi kommer hem ska vi ringa min mamma och dom kommer hitta vad som är fel.
   som tur var hade jag inget fel på hjärtat och (som alltid i min kropp) kunde dom inte hitta någon infektion. men där emot hade jag något värre virus eller bakterie så nu ligger jag på soffan eftersom doktorn har sattit mig på sängrest (från ett läkarintyg!) med 7 dagars antibiotika så borde allt bli bra. och vad jag har tråkigt.....
 
medans jag ändå är ingång och berättar om mitt liv just nu kan jag meddela idag har jag sett:
4 episoder av vänner samt 3 filmer och varje film är på 1.5 h samt alla vänner avsnitt blir 1 h... jag har sett 5.5 h film idag och ätit mycket frukt... ska söka upp mycket jobb nästa vecka och på fredag åker jag till haparanda till MUTSI och FAJA!
 
worlds best!

RSS 2.0