ville bara säga..

.. om en vecka kommer jag hem! längtar så otroligt mycket, så att det nästan gör ont i hjärtat av saknad när jag tänker på alla jag ska träffa!

.. men jag kommer sakna alla fina människor jag har träffat här och som får mig att känna mig så hemma och att jag kan överleva varje vecka för snart blir det helg igen och jag kan träffa dem!

.. och såklart kommer jag sakna familjen här som in i bomben! har ju sett dom nästan var eviga dag i nästan 4 månader och helt plötsligt inte på 5 veckor?? små sorgligt! sa idag till pappan att de kommer vara så konstigt att ha tystnad! så sa han att jag får ringa när jag vill när de känns som att de är för tyst, dom lär nog inte ha det! :D

.. innan jag flyttade sa jag "jag kommer bli tjock av att bo i finland! de finns så mycket gosaker!!" jag hade fel, efter två månader när jag var hemma en helg ställde jag mig på vågen och blev chockad, jag hade gått ner 5 kilo! på två månader! har nog aldrig hänt mig förr! tyvärr måste jag nog säga att det har vänt, känns som att jag blir tjockare för varje dag som går! vet ej vad som hände.. får ta tag i dedär med gymmet igen tror jag!

.. det var väl vad jag hade på hjärtat! har haft två väldigt upptagna veckor och mina ögon värker och min hjärna är ganska tom, är så trött i kroppen och har ont i ryggen + nacken. tur att man är lovad lite hanna-tag när man kommer hem! ♥

.. nu en så kallad "bildbomb" från den senaste tiden från min samsung galaxy mini (wohoo!! back in hi-tec!)


suvisaaristo har sin charm i fina dagar!

fick porslin av min finfina värdmamma!

var på sverige - finland hockeymatch med bästa rebecca och angeline! såklart vann sverige!

rebecca och jag orienterade oss till sello! helt klart de bästa köpcentrumet i espoo hittills!

julöppning i helsinki!

och frosten kom! fast den gick lika fort och lämnade 8 plusgarder och regn..

 

p.s. jag hoppas på vinter när jag kommer hem!


när jag kommer hem..

... om två veckor ska jag:
1. slappna av
2. inget jag vill men känner det i kroppen, bli sjuk
3. äta max-hambugare (har inte rört en hamburgare på.. jag vet inte hur länge!)
4. träna body balance på everybody!
5. såklart umgås med alla finfina personer som finns där uppe och jag saknar garn mega mycket!
6. gå på jetset och njuta att dom sätter mycket sprit i drinkar (dom sätter minde här! :o)
7. äta äkta norrlänsk mat!!!

och såklart massor av andra saker men det är några punkter jag tänk på extra mycket. längtar! ♥

jag längtar!

vintern kanske hinner komma innan jag far! lite grann i alla fall! ♥


julklappar

av den anledning att jag åker hem så tidigt (4 veckor!!) så har jag köpt nästan alla mina julklappar. dom flesta köpte jag idag på köpcentret där det inte finns något alldeles här i närheten. anledningen att jag hittade jättebra julklappar där var för att jag fick sådan insperation eftersom dom hade julpyntat där inne! blev så lycklig! nu har jag två kvar att köpa och sedan till familjen här, men det ska jag köpa när jag är hemma och så får dom dem när vi alla är tillbaka!

det var så fint att se jul! vill att dom ska julpynta inne i helsinki snart så jag kan gå runt och titta! önskar det kommer lite snö och kyla också innan jag far så man får den rätta känslan! dom senaste dagarna har det varit allt mellan 7-10 grader! det är ju slutet av september början av oktober väder, inte november väder!
annars är allt finfint, trivs som finsken i vattnet men känner verkligen att jag förtjänar min resa hem. har haft två jätte tunga veckor nu och denna helg ensam i huset seglade förbi alldeles för fort! snart kommer mamman hem och imorgon kväll kommer pappa + barn. men det var en fin helg! har fått vila mig, träffa underbara människor och haft riktigt jäkla kul, kommit hem efter 5 på morgonen med taxi och sedan blivit väckt före 11 av sms från mamma och pappa... hmmm...

skum?

jag måste bara berätta om våran granne här. jag har inte brytt mig så mycket om honom för dom varnade mig redan när jag kom att han kan säga lite konstiga saker och är lite konstig så jag har bara inte brytt mig om honom. han är dock jätteskum! i början när det ännu var varmt ute så sprang han konstant omkring med tshirt och ett par kalsonger som var röda och det stod "ENGLAND" med vit text på rumpan.. okej? han är 50+. sen kunde han fara ut med båten (han har tre st, en liten, en mellan och en stooor) lilla båten, for en sväng inne i den lilla viken eller vad man ska kalla det dom har här och for tillbaka. men även ju längre tid det går blir det skummare och skummare saker! natten till måndag låg jag och försökte sova, när jag igenom mina ögonlock såg hur allt blev ljust i mitt rum för någon hunndradel och jag öppnade ögonen. det hände igen, sedan var allt mörkt igen. misstänkte att det var grannen med en ficklampa eftersom han brukar springa runt med en som har ett sådant sken (mitt rum är förresten mot deras hus!) klockan var dessutom tio i tolv på natten. natten till idag hände det igen, mitt rum blev ljust och jag blev irriterad, reste mig upp och kikade ut genom gardinerna och där står han vid dörröppningen och sveper med en ficklampa över gården!? nä gud, tycker han är så obehaglig!

RSS 2.0