29 december - tisdag

nu när de bara är 2 dagar kvar av 2009 tänkte jag göra en lite sammanfattning och de lär gå ganska fort.
  efter en stunds funderande hur 2009 har varit och vad jag har gjort kom jag fram till att de har gått för fort. jag har inte gjort något speciellt iår och förövrigt har 2009 varit en lugnt år.
jag har nästan tappat kontakten med vissa och varje gång dom/jag kommer tillbaka inser jag hur mycket jag saknar mina vänner, sitta och prata om förr i tiden. sommaren blir lättast att komma tillbaka och sen när skolan börjar gör de lite ont när man dras isär igen och de är fel att säga att de inte gör något bara man vet att dom är i bakgrunden så gör de inte mycket.
  våren kändes det som att man var tvungen att välja mellan två vänner med som allt annat löser de sig (sa gubben och sket i vasken). sommaren bjöd på jobb=pengar, fina bad turer, ensam hemma och ansvar och när hösten kom och nytt folk började på estet, roligt folk som man alltid skrattar med. hösten fortsatte och c.c åkte till överkalix och de var inte över förväntan, de är roligt att komma bort och spela, bo gratis på hotell men de var inte lika kul som förra gången och slog inte året före de (russia), sorliga saker hände och efter de försvann någon lite ur livet. de är sorligt när sådant händer men en annan kom tillbaka.
  annars har 2009 varit ganska... trist. hahaha tiden går så fort så man inte hinner njuta av den!








25 december - fredag

julen kom och gick. eller den har inte riktigt gått ännu för de är lite mer än en dag kvar. men julafton kom och gick. förutom bristen på julkänsla och folk i huset (endast familjen eftersom mormor och morfar bestämde sig för att fira jul i kalix hos min morbror, jävla svikare) var julen ganska bra, för en gångsskull åt jag mig inte över mätt och har inte proppat i mig allt för mycket godis. kanske som carro sa på sin blogg, man kanske har vuxit upp (hahah!!)
  i julklappsväg fick jag;
en ipod (hjärta! behövs verkligen nu när jag tappat min mobil :o)
en bok (genom dina ögon)
en fin liten väska
en necissär (?) men en tandborste, body butter och en scrub
en toffifee ask (på begäran, tycker inte om paradis :s)
en sminkväska med sminkborstar och ringar av linn-täti (den jävlen hade lurat mig i luleå, lyckat vännen!)
en pyjamas en ögonskugga och en tandborste (hahaha, tänker du framställa en ny tradition?) av hanna-täti
sen kläder som jag beställt från ellos, en tunika, ett linne, två tröjor och underkläder
och av mormor och morfar har jag inte fått något ännu.
   imorgon blir de säkert kalix om inte tåget med morbror ola från skåne är allt för sent och ingen är hemma där. annars blir de väl ännu en dag med att sova till tolv stirra upp i taket. börjar bli uttråkad..







19 december - lördag

idag kollade jag marley & jag och även fast jag inte orkade ta mig igenom hela boken var filmen ändå värd att se. det var hemskt när jag tittade på min egen lilla hund, till våren fyller hon 12 och har lite ont i höften. det är hemskt att man ska kunna fästa sig vid ett djur och i ungefär samma veva kom jag och mamma fram till en sak och vi båda börja stor lipa, snart kommer inte cilla att orka så mycket längre, man märker att slutet av långa promenader börjar gå saktare och och lägger undan leksaken mycket snabbare om kvällarna. en dag hos mormor och morfar ligger hon och sover hela kvällen och jag vill inte. jag vill att hon ska stanna kvar vid en liten rumsren valp. man borde inte fästa sig vid ett djur på dehär sättet och bara jag tänker på det tåras mina ögon när jag tittar på henne när hon ligger och sover på mitt golv. snart börjar hon snarka och jag funderar till och med att krypa ner på golvet med henne en stund, bara för att ge henne en enorm kram och råka väcka henne.
  joo, hejdå!

p.s tack för en underbar kväll igår tjejer! ♥



          

9 december - onsdag

i fredags utlöste sig brandlarmet och alla sprang och tjoade, vi befann oss i samhällslängan och dumma som vi är bestämde vi oss för att hämta våra jackor som befann sig i estetlängan, längst bort. vi gjorde de, ingen hade panik eller nåt och nästan alla hade jackor på sig och de var ännu kallt då, man vill ju inte frysa ihjäl. när vi väl stod där ute med jackor kom brandbilen och brandmännen tog sig in i skolan reagerade jag linn och gabbie på samma sätt, de är ganska hett med en som räddar liv och bestämde oss för att vi alla ska gifta oss med brandmän (unga och snygga såklart!)
   "branden" visade sig vara en tvål eller något som hade legat för nära elden när någon hade labbat i nvlängan och små skrattande gav alla sig tillbaka till lektioner och allt vad de hade hållt på med.

på tal om manliga saker så fick jag ett brev från pliktverket för ett bra tag sen om att göra ett test på lumpens hemsida. jag sa lite äh, men pappa fortsatte och tjata på mig att de skadar inte att göra testet och han sa att de gick ut på vad jag skulle passa som. okej? sa jag och gjorde de. förra veckan fick jag ett brev som de stod "pliktverket anser att du passar att göra mönstringen" eller något liknande. vad har du gjort!? frågade jag pappa men han blev så stolt, ingen av mina bröder har gjort lumpen, min äldsta hade haft problem i skolan på mellanstadiet så han behövde inte göra mer än mönstringen och min näst äldsta fick inte ens göra, han var bortvald. de virrar i mitt huvud för de är inte säkert att jag behöver göra lumpen men man kanske ska testa, vill jag? jag vet inte.

5 december - lördag

böcker är en farlig sak om man fasnar i dom, gabbie har fått mig att börja läsa katarina von bredow böcker och de är svårt att lägga ifrån sig dom om kvällarna och när man väl gör de dyker de upp så mycket tankar i huvudet. jag lånade två böcker i skolbibloteket och har redan läst ut båda. de sista var svårast att lägga ifrån "som jag vill vara" hette den och handar om en 15 årig tjej som blir gravid och första tanken är abort men sen ändrar hon sig och väljer att föda barnet och adoptera bort de men efter hon fått veta att man först kan göra de efter 6 månader ändrar hon sig och den enda utvägen är att behålla barnet. när jag väl hade lagt ifrån mig boken dök 1000 tankar upp i mitt huvud och de blev omöjligt att sova. om de var jag skulle jag veta varken in eller ut. jag vill ha ett liv innan jag får barn, jag vill fylla 18 och gå ut på krogen, jag vill få ett bra jobb och känna på livet innan allt ansvar börjar.
  de finns många allt för unga mammor, hon som har bloggen "15 år och tvillingmamma" t ex. de är jävligt modigt måste jag säga men hon har ändå försört din normala uppväxt. jag får panik nästan jag tänker på de.










3 december - torsdag

läxhögen minskar och nu är de bara två saker kvar och lite matte att göra. längtar till lovet och känner att jag verkligen behöver vila upp mig. det är som att jag har ramlat ner för ett stup och faller och faller, jag landar aldrig, inte hittills ialla fall men snart hoppas jag, de börjar bli ganska jobbigt. jag kan sova 9 timmar i sträck under en natt och är trött när jag vaknar, jag är hungrig men vill inte ha mat.

men snart är julen här och helgerna bara springer iväg, ihelg ska vi och äta middag hos linns family och helgen efter ska vi dra till luleå med gabbie och kolla på new moon på lördag kväll, jätte mysigt ♥! sen är de ju nästan julafton... herregud...









RSS 2.0