spruckna händer

min händer gör ont. dom är röda och spruckna. lite så känns även min värld nu förtiden. snart får jag komma hem igen. för en helg. vill men det känns nästan för snabbt. snart kommer finaste linn och hanna hit (början av april men det är ju snart!) och i maj kanske jag åker till gabbie! skulle vara så fint! saknar henne i massor, tänka sig att vi sågs sist i augusti!? jag är konstant trött och hungrig.. konstigt...

annars leker livet, ska snart lägga mig och sova fast klockan bara är 20 över nio, upp före 6 imorgon och iväg till tallinn! tyvärr blev min bästa rebecca jättesjuk och kan inte följa med mig men efter många personer vågade jag mig på att fråga en helt ny tjej som heter vanja att komma med. resan är ju bokad och klar och kostar bara 12 euro! mitt mål är att hitta bananlikör som används i ville valaton. mums. och kanske skor! om det är billigt! nu kallar dock sängen! en händelserik dag som många andra, speciellt fredagar!


en sådan där summering PART II

Juli:
min slitigaste månad på ikea. svett svett och åter svett. varmt ute, varmt inne, två gånger i veckan tröck vi oss in i bilen för att åka till kalix och repa, hann bara komma hem, duscha av mig och ta mig en smakbit mat (man har ju inte så stor lust att äta när det är så varmt överallt och jobbar med mat, i mitt fall). den 1a var det även min födelsedag! och vi kombinerade denna med att spela på bumble beat i torneå, sound check tiderna stämmde inte, inget blev som det skulle, bara en massa stress, jag blev arg och detta resulterade inte precis till en av mina bästa födelsedagar (den värsta är när jag fyllde 7 och vi åkte upp från sthlm med bil och vi upptäckte att jag blev åksjuk) till slut fick jag min mat och min tårta och vi gittade till kalix och sedan vidare till umeå på wheels dagen efter!
DET blev ett äventyr! vi hade ingenstans att sova så efter att kollat bilar och killar på området väntades cruisingen och alkoholen. det blev lite väl mycket kanske, killen med saftig blick (HAHAHAHAHA) så slog jag och linn upp ett tält en bit bort från universitetet och sjukhuset. vaknade upp och tältet låg på catrin (5st i ett 4manna tält,varmt och skönt!
vi tog oss även en rocka billy kväll under hpda cruising och juli månad kom med några grillstuder på stränder med linn och hanna. en visit hos lp i piteå hann jag också med finaste hanna! vi avslutade julimånad med en konsert i kalix uppe på ett berg i skogen, inbjuden av våran fina gamla lärare!


bumble beat!

wheels!

tält på g!

piteå!

haparanda motorweekend! (utställning)

landarock!

Augusti:
jobbade klart mitt på ikea, hade en veckas sommarlov med mina underbart fina, tog sista konserten med the traffic jams, sad moment, på ett bröllop (happy moment!) hade skitkul, en sista natt med gänget på jetset! sedan tog mitt stora steg i livet, mitt pick och pack och drog till espoo i finland för att jobba som nanny (trivdes som attan! gör det fortfarande!) just denna månad var otroligt jobbig, ändringarna, visste inte riktigt vars jag skulle hitta vänner, så mycket nytt men jag klarade mig!


bröllop!

kattvin!

"åh vad jag kommer att sakna er!"

svårt att välja, vad får komma med?

September:
jag utforskade espoo, lärde känna barnen och familjen riktigt bra (stortrivs!!) hittade mig en vän (rebecca! ♥) och blev kär i helsinki. det var +20 i mitten av september och det var underbart att sitta och steka på bakgården och titta ut över havet! inget illa ställe jag bor på ska ni veta!


mitt rum!

bakgård!

silja line!

klassiska domkyrkan!

Oktober:
fick åka hem för en helg och besöka min bästa vän tandläkaren, moder och fader var i italien och jag hann bara träffa dom som hastigast :( men fick spendera mycket tid med mina älskade linn och hanna! otroligt kul!!
fick mig även en ledig helg ensam i huset, läskigt, men skönt! tog barnen till högaholmens zoo en fredag, DET var intressant, riktigt spännande djur! oktober regnade otroligt mycket :/

time to go home! (denna resebörs var en present från min värdmamma innan jag åkte hem :)

tänk er att springa till bussen med en barnvagn i detta; nylagd sand!!

tiger på högaholmen!

sköldis

såklart, mitt finaste helsingfors på avstånd!

November:
fick mig ännu en ledig helg ensam i huset och testade på helsingfors uteliv på nattetid. nice! tivoli gav mig hemma känsla från umppis. fick även se sverige finland HOCKEY MATCH live!!!! på hartwall areena! vilken upplevelse! och att sverige vann på det! oförglömligt!
vädermässigt fortsatte det vara ovanligt grönt och regnigt för att vara november. hallå, vars är all snö!? visste ni också att träden tappar löven först i slutet av oktober/början av november här??

vi skar oss även pumpor (egen ordlade) med pappan och barnen! jag var konstnären!

lockigt för helsinki!

hockey!

november??

December:
ah sista månaden på året! spenderade två dagar här i finland sen åkte jag hem för en månads jullov medans min familj här åkte till bali! så fint det vara att åka tillbaka för en sådan tid. gjorde inte så mycket, lärde mig själv att ta det lugnt igen. var tillbaka på jetset, myste med familjen hela julen och drog ett hejdlöst nyår som slutade med den värsta baksmällan jag någonsin haft den 1 januari. helvete!


mina finaste! tur att vi är så vackra! ♥

nyår!

nu vart jag less på att ladda upp bilder! tack 2011, du var ett fint och händelserikt år! nu satsar jag på 2012 och på framtiden!

p.s. en sak jag glömde att nämna som jag började tänka på idag, i februari gick min älskade mormor bort. det gjorde otroligt ont i hjärtat och gör ännu idag när jag tänker på det. snart ett år sedan. det är så hemskt!

jag kommer hem igen till jul

jag stannar

det kom som en självklarthet igår kväll, vad har jag hemma och göra?
näe, 2012 blir mitt finlands år!

regn i januari

det regnar för andra dagen i rad. i januari.. INTE okej! tur som var hann jag ut med lilla pojken min innan det började så när vi hämtar flickan ska vi fara till iso omena och låna lite böcker på jättebiblioteket där! just nu sover han en lite för tidig dag nappe, gick inte längre han var så trött!

ska snart göra klart mina sumering part 2, ska bara ta mig orken, det är så jobbigt! tar så länge... men att berätta om detta var inte det jag tänkt göra! det jag tänkte lätta från mitt hjärta är att jag har pratat med mamman här i huset, det var så fint att komma tillbaka nu efter jul, fast det var tungt där i början, mest att jag var ensam men nu känns allt så bra igen! vet inte hur jag ska kunna åka i augusti. men jag vet att jag inte orkar stanna ett helt år som dom helst vill ha det. men det jag försökte komma fram till är att jag funderar på att stanna till jul (vilket skulle betyda att pojken ska få vara hemma tills han är 2.5 år vilket dom helst vill) och hon blev så glad! de är ännu bara en fundering är så kluven i mitt hjärta så snälla mina vänner och bekanta, vad tycker ni jag borde göra? jag har ingen som helst plan vad jag ska göra till hösten! åka hem till haparanda och läsa matte c som jag kommer hata och plocka upp småtimmar på ikea för att klara mig!? det känns inte så lockande... nej... behöver vägledning! mamma säger det är jag som måste bestämma mig. sant, men om jag vill båda lite mycket? snälla någon, hjälp mig!

en sådan där summering PART I

tänkte dra en såndär summering av mitt liv. ingen årskrönika, sådant är jag för lat för!

så börjar vi:

januari:
vi gjorde våran årliga turné med skolan, vilket även blev den sista för oss treor. det var jävligt skoj och vi var jäkligt bad asses när vi hade 4 låtar när man bara fick ha tre! the traffic jams jammade på och vi åkte runt med rockkarusellen som denna månad tog oss till boden men 30 minusgrader och världens uslaste hall och spela i. med folket var trevliga! vi firade även bästa linn som blev hela 18 år! jag gjorde även min första (och än så länge) enda tatuering!
Jag tog även det stora beslutet att åka som au pair här och satte upp mig på aupair-world!


es musik 3- 2011

linnS!

tattoo!

Februari:
En mindre händelse rik månad, hanna fyllde hela 19 år och vi slog stortstort och drog på moses hazy på umppari och rockade hela natten lång. otroligt kul och dom var så underbart bra! whiskey and a water!!
vi fick även en chans nu, alla 18 åriga som vi var i traffic jams att jamma på blues kväll under kulturveckan i haparanda! det gick otroligt bra och vi hade våran första lång spelning!
efter ca en och en halv månad hittar jag den perfekta familjen för mig, jag ska till finland (av alla ställen!!)


bäste lp!

moses hazy nästa!

statt!

Mars:
den minst händelserika månaden tror jag! (minns inte så mycket så jag kollar vad mina bild mappar har att erbjuda, i mars fanns en sak..)
Vi karusellade vidare till överkalix och rockade skiten vilket resluterade att vi gick vidare till distriktfinal! något jag är jättestolt över mig och mina finaste flickor! ♥
åker även och besöker denna finfina familj i finland, mamma, pappa, flicka på snart snart 4 och pojke på nästan ett (de var då!) och blir helt fast i denna familj, helt perfekt för mig! är så glad att jag hittade dom!


finbilden!
April:
en väldigt aktiv månad för oss i traffic jams, spelning varje helg! vi började med ett fint försök i musikdirekt. vi spelade helt fel i våran egen låt, är inte säker om någon gjorde rätt eller om någon gjorde likadant, men kul hade vi! på något sätt kom vi även där vidare till final! otroligt!! sedan hade vi den årliga fliluftsdagen och vi på estet tuffade ut till isen brevid kalixälven där linn fixa biffen med elden, folk åt hamburgare i stora mängder och vi byggde snö möbler runt brasan. det var mys. på helgerna fortsatte vi med världens retrohelg med hannas snyggaste sovsäck på min kusins mammas golv i bureå utanför skellefteå där distriktfinal i musikdirekt hölls till tillsammans med västerbotten. vi spelade även i luleå dagen innan och begav oss ut på en helsikes rolig resa den helgen! prisa värld till allt skratt! innan vi nästa helg tuffade vidare till överkalix för rockkarusell final. vi kom 5/6 band, det var bra motstånd och vi var nöjda! slog dom vi ville slå ;) på våran första lediga helg på länge bestämde vi oss för en äkta jetset kväll och det resulterade med linn och gabbie runt toastolen av skratt, hanna och catrin bokstavligt talat söp sig under bordet. jag, jag låg bara där vid elementet av någon konstig anledning!


musikdirekt ökx

lördagsrock luleå!

retro sovsäck!!

musikdirekt final!

grandfinale ala rockkarusell, ökx!

??

Maj:
gick snabbt i väntan till juni! flyttade in till hanna en vecka när hennes päron var utomlands, projektredovisning (MVG!!!) var chaffis på ökx cruising. körde dart! otroligt kul, har aldrig kört 9 timmar i sträck! packade min väska och rockade ryssland, vi blev kända och folk ville tydligen gifta sig med hanna och ha barn med linn. fint! sedan gittade vi till göteborg, med mina finaste! sedan var månaden slut!


Dart!!

rysslandsbussinen, ja... eller nej tackinen!

black and white! (skulle kunna ladda upp 100 rysslands bilder men just nu låter min dator inte ens mig se alla och de skulle ta 1000 år.. vill sova!)

bus inne på spegelhuset!

sommargötet! påväg hem med packning! (samma sak gäller här som med rus-bilder)

Juni:
vad mer behöver jag att säga? bal och student, time of the life! studentvecka, svett blod och tårar ungefär.. sömn brist, 30 grader i skuggan, alkohol i mängder och rock n' roll liv. tack för dom fina tre åren, dom var fina! vi hade även såklart det bästa utsläppet när vi sprang ut till ma baker av boney m och när den tystnade tog vi ton i "FÖR det är lika bra att sluta drömma, det går åt helvete i alla fall, för om man drömmer om paris hamnar man på någevis lik förbannat, i huddiksvall (x2).. för VI HAR TAGIT STUDENTEN FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN FÖR VI HAR TAGIT STUDEEEEENTEEEEEEN!!!! FYFAN VA VI ÄR BRAAA!!!"
gick även på eftersläpp på happis balen, skaffade mig 3 timmars minneslucka och en försvunnen mobil telefon, ångest. rockade i korpilombolo, kulturnatta i kalix, fick träffa finaste kusiner små från skåne plus mina morbröder. mini släktträff i orjasjärvi och min andra sommar på ikea, ibland går det inte som man planerar.


foto: mia lång

bal!

dagen-efter-bal-mys i josses stuga!

fin jag är!

50 graders flak!

en sista gång!

jag och fingabbie som kokta kräftor!

gårdsfest hos gabbie! (hihihi gårdsfestsgabbie)

man ska vara stolt att spela i korpis... eller??

kulturnatta (såhär ser det ut när vi just klivit på, linnsen på basen tänker "är du stämd sandberg??" gabbie stämmer sig gura för fullt, jag tänker "vars fan hittar jag de ljudet då!?!?" och hanna sitter med vinden i håret och önskar vi bara kan bli klara!)

mitt nya liv

jag hade tänkt skriva en års sammanfattning av 2011 MEN när jag hade börjat med den så ville inte blogg.se sammarbeta och då ville helt enkelt världen att den inte skulle komma till, så var de med det!

mitt nya liv har varit igång i över en vecka och det går bra! första dagen, bakis som jag aldrig varit förr. åt första gången kl 7 på kvällen (eller åt en halv macka på dagen, sen gick de inte mer!). men jag har inte ätit godis, varit och gymmat igår, promenerat som bara den, sprungit runt med mina finaste världbarn på ryggen (träning!!!) och även lekt flygplan (även det träning!!) men jag har ätit ganska mycket paj här... farmor kom, ajaj.. nåja! det är helg och då får man njuta!

annars, livet är bra, skönt att komma tillbaka till rutiner med start imorgon! det ligger även snö på marken här och det gör mig lycklig! men jag längtar till sommaren!


2012

nu är det tvåtusentolv. imorgon åker jag tillbaka till helsinki och jag sitter med tårar i ögonen. vill inte. samtidigt som jag vill. vill tillbaka till storstadslivet, men vill inte lämna mamma och pappa. mina bröder. linn och hanna. trevliga typer jag fått träffa. min säng. mitt rum. snön som äntligen kom. men jag vill se barnen. föräldrarna. havet när man tittar ut genom fönstret. dom fina människor jag lärt känna där. en månad var helt enkelt för lång tid hemma, det känns för bra. det är mycket värra att åka nu än vad det var i augusti för nu finns det så mycket som drar mig tillbaka, men även mycket som håller mig kvar. önskar jag inte behövde komma hem till ett tomt hus heller. som jag måste städa pga att elen var borta i 5 dagar där när farmorn och farfarn var där över julen och dom inte kunde städa efter sig. kanske därför allt känns så svårt. åååh.

RSS 2.0