oon kotona

snart är min vecka hemma slut. det är ganska mycket snö här och jag är lite less på den, men de har varit skönt att vara hemma (utan att bli sjuk). och tänka sig redan på onsdag kommer mina bästa linn och hanna till mig! ihana! ska bli underbart att äntligen ha någon och se hur jag har det! tihi!

hejhej betyg!

imorgon skickar jag iväg mina betyg till hanken! åååh! vill så gärna komma in med våran fina plan!
och nu ska jag ta i med finskan, bara finska från pappan här i huset nu! i utbyte med att jag ska prata svenska! om någon månad kanske andra vägen? man behöver inte gå någon finska kurs för att lära sig, man får ta det man kan (och ha en jättefin angeline som sen berättar allt om slang och sådant hon lär sig på sina kurser...) det ska gå!

vem hade trott..

.. för fyra år sedan att den lilla blyga lilla flickan jag var, skulle sitta i finland och jobba som nanny, träffa folk jag aldrig annars hade träffat men som nu betyder otroligt mycket och på det, i veckan sökt att göra inträdesprovet till Svenska Handelshögskolan Hanken i Helsinki! jag känner själv hur bra beslut jag gör för mig själv dom senaste åren, från den som aldrig vågade säga något i nian, till att våga saker under mina år i kalix. bara det gjorde mig till en större person! sen att våga ta steget att flytta bort var nog en av dom smartaste sakerna för mig. även om det gör ont när man lämnar familj och vänner, fick jag ju det ändå så otroligt bra här. har en fin extra familj här som är jätteglada att jag söker in till en skola här. har hittat mig otroligt fina vänner som alltid finns där när man har haft en vecka som denna. nä jag är så glad att jag har tagit alla beslut som jag har tagit. har aldrig ångrat att jag började i kalix och mötte så fina och helt awsome people och aldrig ångrat att jag flyttade till finland. jag menar, jag har bott i 19 år brevid finska gränsen och lärde mig ingenting men har bott i sju månader (exakt!) i södra finland, förstår och vågar till och med prata. bara det!


olika saker och en liten pojke.

min lilla pojke har fått några konstiga ovanor. han vaknar upp på tok för tidigt (halv sju) det stör egentligen inte mig tills jag måste stiga upp kl sju för att befria förälder/föräldrarna så dom kan gå till jobbet. ovana nummer två är att han har börjat kasta mat igen, efter fyra månader utan. det är nog mest jobbigt, så frustrerande! men det går nog över snart, jobbar förfullt på att få bort dom!

annars är det naisetpäivä idag, internationella kvinnodagen. det firade min kropp med hela köret för att påminna mig om att jag är kvinna. eller något.

igår besökte jag och min lilla pojk helsingfors centrum för att gå på två gymi pass (barngym med trampoliner, bollar, mattor och massor,massor, MASSOR med barn) efter det gick vi och mötte finaste angeline och vi besökte coffe house i sokos huset. jag älskar det fiket. man ser ut över tågstationen och allt folk som passerar, så intressant, speciellt om man får sig ett fönsterbord! då hände det fantastiska. jag var och bytte blöja på toa och pojken såg en potta och sa "potta!" och jag frågade såklart om han behövde och han sa "eeeeeei!" så vi gick ut igen och fortsatte prata med angeline. helt plötsligt hoppar min fina lilla pojke upp och börjar säga "pissa, potta! pissa potta!" (och försöker först få med sig angeline haha! söpö!) innan han drar med mig till toa och vi går till pottan (blöjan tom) och han sätter sig och pissar! detta kanske inte är intressant för er att läsa men för en som under ett halvt år pott-tränat en pojke är detta en riktig lättnad! det finns hopp! jihoo!!

på tal om annat, så fick jag mig en fin kommentar här om dagen i lekparken från en unge från ett engelskt dagis;
barnet: which language are you speaking?
jag: swedish...
b: which language are you speaking to her? (pekar på min flicka)
j: swedish.
b: which language are you speaking to your husband?
j: I'm not married! (barnet kollar på mina två barn jag har med) these are not my kids!
b: oooh.... THESE ARE YOUR GRANDCHILDREN!?
j: !?!?!?! :O

tack!

tack för att du finns här i finland för mig finaste! ♥


bloggmissbruk

det som är bra när jag har domdär "30 dagar bilder" är att blogga blir en vana och såfort jag har något att berätta så loggar jag in och sätter igång att skriva. ganska ovanligt men det är bra!! synd att det inte riktigt håller föralltid...

det jag ville säga nu var att det är så skönt med detta väder! även fast det är sådär småkallt ännu kan man gå med converse och nu har jag så lätt att bli sjuk men har bytt ut min dunjacka (som blev för olidligt varm när man går mycket inna) till min något tunnare yllejacka (höstjacka) och med solglasögonen på eftersom solen skiner så fint känns allt så underbart! hoppas det håller i sig!

söndagar

även fast söndagar alltid är sorliga för att det är slut på helgen är dom ganska fina. det är ju den dagen jag får se linn, man får alltid vara sådär seg men man får nästan alltid något gjort! denhär helgen har passerat förbi och man kan verkligen säga att jag passat på varje sekund av att ingen varit hemma. därför resulterar det med under hela helgen fått sig 8-9 timmars sömn och har två butterfly stämplar på min högra arm. men jag är glad ändå! idag far jag in till helsinki för fjärde dagen i rad och äta lite vapilano (eller vad de heter) med finaste angeline som hjälper och pepprar mig så otroligt mycket med finskan just nu! kiitos kulta!

en dyr helg blev det men helt otroligt awsome! fick se absolut bästa the sounds på fredag, utgång, komma instapplande med första bussen kl 7 på morgonen, sova tre timmar och tillbaka till helsinki, picnic och mys, åter igen ut på favoritbaren kärpänen! (denna gång komma hem så tidigt så man låg i sängen innan tre). en finfin helg! är så glad att jag får vara här i helsinki och uppleva sådanthär! och tänka sig, om bara en ynka månad exakt på dagen så landar mina två finaste haparandabor här hos mig för att stanna över helgen!! underbart! längtar så jag nästan spricker (hehe) ♥

så otroligt jävla bäst dom är!


mun pieni söpö tyttö

min fina lilla konversation men flickan här om kvällen efter jag pratat med min mamma i telefon:
flickan: ringer din mamma ofta till dig?
jag: näe, jag ringer nog oftast till henne..
f: jag brukar inte se att du pratar med henne! varför ringer hon inte dig?
j: för att hon inte vet när jag är klar med er och vi pratar oftast när du har gått och sova
f: varför? varför berättar du inte till mig när du har pratat med din mamma?
j: vill du att jag ska berätta när jag har pratat med min mamma?
f: ja!

lilla sötnos! det är väl lite överflödig information? ♥

trettio dagar gick

30 dagar i bilder är nu avklarat. tyckte jag var ganska duktig! men inte lika duktig som jag varit denna vecka, ensam men barnen och farfar! har gjort inprincip allting utom att föra och hämta flickan (förde henne en dag). ibland har jag skickat ut farfar och pojken så jag kunde börja min städning (som resulterar i att jag nästan är klar! har bara lite golv kvar att tvätta och det gör jag imorgon!)
allt har gått bra faktiskt, har sovit uppe i föräldrarnas säng och pojken har bara vaknat en gång, inatt, och fick honom att somna direkt. imorse när jag pratade med mamman sa hon "jag har inte oroat mig över barnen en enda gång när jag varit här! jag är så otroligt glad att du är här med oss!" ni kan förstå hur det värmer i hjärtat? samma när jag pratade med pappan här om dagen och han sa inte hoppas det går bra eller något sådant utan sa direkt "jag hoppas min pappa hjälper dig!" känns också bra i hjärtat! denna fina familj! ♥

annars, lång ledig helg utom lite städning som har gjorts och ska göras klart imorgon... ikväll ska jag möta bästa angeline i stan och ta oss en fika! kommer bli mysigt!

bild trettio: någon du aldrig kommer släppa taget om

någon jag aldrig kommer släppa taget om

(förutom min familjen blabla)

är min finaste linn!

kan ni förstå att vi har varit vänner så länge man kan minnas?

vi har bråkat om dom dummaste sakerna

men alltid löst det.

vi har gått igenom eld och vatten

nu har vi bott i olika land, i norr och i söder

och vi pratar varje söndag på skype

det är oftare än vad jag pratar med min mamma och pappa.

hur framtiden än ser ut, tänker jag se till att du finns där finaste! ♥

(fast nu ska vi inte vara så känslosamma av varann, eller hur mannen?)


RSS 2.0