29 november - måndag

jag klarade! jag bloggade tio dagar i dag för att berätta om mig själv! nu tar jag en paus i sisådär... några veckor. hejdå!

Dag tio; det här upprör mig

jag skulle kunna skriva en lång lista på sådant som upprör mig, starta med de jag är nu; sjuk. jag hatar att vara sjuk och de upprör mig för jag hatar att få frånvaro från skolan (den roligaste dagen på hela veckan, musikdagen!!) jag hatar att vakna upp och märka att man mår så skit så man inte kan gå till skolan, speciellt när de vart omöjligt att somna dagen före och man sovit 2 eller 3 ynka timmar när klockan ringer kl 6 och man man häver upp sig vänder magen på sig och när man tänker på mat vill man spy.

mer som upprör mig handlar mer om vänner och personer i allmänhet, sådana som inte kan lita på sina vänner eller bara har dom tills något bättre dykt upp. det upprör mig mer än något annat här tror jag. jag hatar den känslan att man alltid har funnits där för någon och sen bli man bara lämnad för att något bättre har dykt upp och jag har fått uppleva det mer än en gång och säkert flera gånger igen. jag blir också väldigt upprörd när man väljer en pojkvän framför sina vänner det är några saker jag inte tål. att bli lämnad som en påse skit och sen komma krypande tillbaka och det värsta är att man tar emot den. för man vill vara en bra vän, men vad är egentligen poängen med att bara en bra vän till någon som inte har gjort desamma?

egentligen?

Dag nio; mina syskon

jag har som jag skrev i min presentation två helt underbara bröder, vi är sams, vi bråkar, vi blir sams och vi skrattar.
min äldsta bror heter niklas och är 5 år äldre än mig. vi var värst som syskon kanske just för att de är ett ganska stort åldersglapp där och vi inte har något gemensam förutom ett tag när vi båda sprang i riekola om somrarna. vi bråkade om exakt allt när han bodde hemma, vem som skulle sitta vars och vi retades av att bara vara i samma rum. när jag just börjat åttan flyttade han 40 mil ner för att plugga i umeå och nu saknar jag honom jätte mycket. han kommer hem då och då och ibland (under somrarna) är han hemma lite för länge men sen kan de ta nästan ett halv år innan jag ser honom igen och de är ganska jobbigt för innerst inne tycker jag jättejätte mycket om honom även fast jag inte visar det.

min andra bror heter jonas och är 3 år äldre än mig vilket gör att vi kommer lite bättre överrens. vi har aldrig bråkat speciellt mycket med höjda röster men där emot när jag har råkat irritetera honom lite för mycket när vi var små har jag blivit utknuffad/puttad ur hans (deras) rum. inte för att de gör något, de har alltid varit kul att jäklas. där emot flyttade han till en egen lägenhet för  ca 1,5 år sen när han fick fast jobb på d-link där han har jobbat sen slutet av gymnasiet. han tycker om att spela dator och har en vit golf som är lite halvt dåligt (och för tillfället inte funkar alls) men när den väl rullar fram brukar jag få låna den för min bror är så snäll!

jag har vuxit upp riktigt med mina bröder och deras vänner som mina vänner, sprungit runt i skogen bakom vårt hus och sådant men trots nu i äldre dar kommit vi fortfarande bra överrens och vi alla har konstig humor. snart är de jul och då får jag sitta och skratta med dom snart igen! (de är inte ofta de händer)

btw! om utseendet är vi inprincip inte alls lika, niklas har mörkbrukt (när de är längre) lockigt hår, så bruna ögon så dom nästan är svarta (som pappa) och är ganska lång, jonas har mellan brunt hår gröna ögon med bruna skvättar (ganska häftiga, vill ha :( ) och är faktiskt ganska kort, kanske bara 10 cm längre än mig. jag är mörkblond, har grå-blå-gröna ögon och är varken lång eller kort, tjock eller smal


åh! attans, de ska finnas en bild på oss alla tre (dock typ 4 år gammal) men har inte den på datorn!

Dag åtta; mina föräldrar

mina föräldrar för mig är de bästaste som finns. jag älskar dom oerhört mycket och jag har turen att ha föräldrar som fortfarande är gifta och har det bra :) det finns inte så mycket att säga om dom egentligen, min mamma föddes i småland någonstans eftersom min morfar är där ifrån men innan hon fyllde ett flyttade dom upp till och bosatte sig i ötå eller kalix, minns inte riktigt. min pappa är har alltid varit bosatt i haparanda förutom den lilla tid när han och mamma bodde i kalix. faktum är att han har bott i huset mitt i mot vårat här hemma. min farmor (som dog när jag hade uppnåt åldern 3 år) var finsk och min farfar var svensk vilket gör att min pappa är halvfinsk inte för att han pratar så bra finska. hur som haver barnen kär, mina föräldrar är ganska underbara när allt kommer omkring! ♥

Dag sju; ett ögonblick

jag är bara 18 år, jag har inte hunnit uppleva så mycket. jag har många ögonblick men inget som känns så viktigt att jag vill dela med mig. tyvärr. kan komma tillbaka till det om något år när jag kanske har fått mitt första barn eller gift mig eller något i den stilen.. eller kanske när jag har gått balen inte vet jag

Dag sex; min bästa vän

min bästa vän... jag har väl inte precis någon bästa vän utan många nära vänner som jag älskar oerhört mycket och aldrig skulle vela byta ut mot allt guld i världen! men min "bästa vän" när jag var yngre var linn och hon står fortrfarande bland mina närmaste, sen har de smygit en en massa längst tiderna och som sagt, älskar er alla!

Dag fem; mitt bästa skämt

har inget bra skämt egentligen, jag är som ett stort skämt, gör alltid något så man får skratta så behöver inte dra ett skämt.

Dag fyra; min tro

vadå min tro? min religion eller vad jag tror på här i livet? jag är väl kristen, inte för att jag är religös men jag är både döpt och konfirmerad, båda gångerna fick man presenter och pengar. de är väl nice. jag vill väl gifta mig en vacker dag när jag vet att jag har den rätta och jag vill ha en fin begravning när jag är död.

jag tror väl inte på något speciellt, tror på att alla kommer lyckas på något sätt i världen, tror inte att man är ämnad för något eller att allt händer för en orsak. tror inte heller på ödet. tror helt enkelt bara på livet, saker händer och man vet inte varför, de är inte ödet och inte gud. de bara ville sig så.

(har redan börjat lessna på detta.. men jag klarar de!! kom igen nu lina!)

Dag tre; i min handväska

tyvärr så måste jag meddela att jag inte har någon handväska för tillfället. eller jag har, flera stycken men dom får snällt ligga hemma och vänta tills sommaren kommer eller tills jag far på krogen för min vinterjacka har så stora fickor så jag får plats med allt och lite till! här om dagen trodde jag att jag hade tappat bort min mobil men den låg där i jackfickan i ett hörn och gömde sig! så stora fickor har jag!

i min höger jackficka har jag
- min mobil (när den inte ligger någon annanstans när jag är hemma)
- lite kvitton
- min börs - ett KÖRKORT(!!) ett bankkort, ikea-familykort, csn-kort, biblotekkort till kalix(varför?) och haparanda,ett busskort och säkert har jag missat något men mitt gamla id kort som jag är så liten på, bara 14 somrar ganska exakt!

i min vänster jackficka har jag
- en nyckel med en jätte säkerhetsnål, man behöver väl inte veta vars den leder men de är ganska uppenbart att den leder till mitt hus.
- min ipod med tillhörande lurar (om den inte är på laddning)
- öronpropp låda med ett plektrum (ytterst viktigt! får panik om dom är borta!)
- lite skolpapper

och i en innerficka har jag lite tamponger men de var nog bara överskridlig fakta.



på tal om annat så låter de som att någon bankar trummor här i närheten. eller så kanske dom bygger på de nya huset bakom skogen.. bajs, tycker inte om att ha grannar :(

Detta är jag och mina snygga vänner i mitt jätte coola band, kanske inte nämnde de

vi heter The Traffic Jams och spelar rock/blues, boka oss gärna!

(klicka på namnet för att komma till våran myspace!)


Dag två; min första kärlek

min första kärlek.. en svår kategori, har jätte svårt att bli kär men eftersom detta är för min första kärlek blir de lite enklare. det är såklart en barnkärlek men ändå, det var väl "min första kärlek". det var mina bröders kompis som hette christian och han var fyra år äldre än mig och jag var 6 år. gulligt.. typ. eftersom jag alltid lekte med mina bröder och deras kompisar fanns de inget bättre för mig än att springa i skogen bakom vårt hus och bygga kojor med dom och honom. min "kärlek" för honom varade.. jaa, vet inte hur länge, dom slutade umgås när jag var 10 så säkert då! haha vad roligt! vill vara liten och dum igen

Dag ett; presentera mig själv

Jag heter då Lina Heikkilä och jag är ingen speciell person egentligen, jag går sista året på estetiska programmet musik i kalix och jag åker buss (om jag inte tar bilen) jag spelar musik, jag går på någon lektion, jag är men mina underbara vänner och jag sätter mig på bussen hem. som person är jag väldigt glad men när jag blir arg eller sårad kan jag överreagera ganska mycket och tyvärr lägger jag ganska stor press på mig själv vilket också är bra eftersom det gör att jag lyckas med saker i livet.

man kan väl inte säga att jag har något mål i livet med vad jag vill bli, man får se vars jag hamnar men jag tycker det är väldigt intressant med ljudteknik och kanske utbildar mig inom det, annars slutar det alltid att man hamnar bakom en kassa någonstans (helst inte här i haparanda tack!). oj! kanske glömde att säga att bussåkandet beror på att jag bor i haparanda med min kära mor och far och kisse katt. vi hade en hund men vi fick sätta bort henne nydligen pga ålderdom och mest troligt lungcancer, det var tungt men livet går vidare. jag har även två bröder, en som bor i umeå och pluggar.. vad han nu pluggar, massa grekiska och konstigheter, och en annan som bor i en lägenhet inne i stan och har en bil jag brukar tjuva ibland, han är för snäll för att säga att jag inte får.
mina bröder är bland det bästa jag har och därför vill jag ge ett minne för alltid om dom på min kropp så inom kort ska jag smälla dit en tatuering som ska se ut något så här:

(klicka för större bild)

bilden är ritad av världens bästa Catrin!

det var nog de viktigaste. snart kanske jag får ett litet jobb! tack och hej, leverpastej!

20 november - lördag

jag vill också för en gångsskull vara som så många andra

Dag 01 - Presentra mig själv

Dag 02 - Min första kärlek

Dag 03 - I min handväska

Dag 04 - Min tro
Dag 05 - Mitt bästa skämt
Dag 06 - Min bästa vän

Dag 07 - Ett ögonblick
Dag 08 - Mina föräldrar
Dag 09 - Mina syskon
Dag 10 - Det här upprör mig

 

har hittat en för 30 dagar på många bloggar men de skulle jag aldrig orka, ska testa bara för skojsskull!


8 november - måndag

jag har haft diana-veckan, höstlov och idag "studiedag" så jag har inprincip inte haft skola på två veckor och en dag och imorgon tar jag en liten extra dag ledigt eftersom jag har en jätte viktig sak som ska klaras mellan tiderna 09:00 och 09:40 (ca??) och om de klaras så får jag köra bil helt by myself. voi voi, min mage gör nästan ont och jag är jätte nervös. förutom de så har jag haft en helt underbar helg i överkalix där vi traffic jammade som satan bott på hotell, träffade massor av underbart roligt folk, badade jacuzzi, drack hallonvin och sist men inte minst upplevt när linn har gått i sömnen och sedan tagit sönder en hotell nyckel. kul vart de! nu ska jag försöka andas och sova och göra mitt bästaste bästa! ojoj...!

RSS 2.0