tänkar dag

idag har varit en riktig sådandär tänkar dag! "vad vill jag göra? vars kommer jag hamna? vad ska jag ta mig till?" det jag vet är att jag blir kvar i helsingfors till augusti någon gång, beror på vad jag ska göra och när dom får deras nya au pair att börja. min tanke var att börja plugga igen efter mitt år. därför har vi augusti som slut månad. nu är det så att jag har insett helt plötsligt att jag inte kommer kunna läsa matte c på egen hand (det är för svårt!) och har därför lämnat tillbaka boken och då kommer det inte finnas någon chans för mig att läsa de högskoleprogram som jag vill läsa. på det är jag fortfarande så skolless och jag har inte sett världen nog!

då blev min tanke "au pair i london i ca 6 månader! perfekt!" det kan jag verkligen tänka mig! 6 månader går jättefort, om jag åker om ett år, i början av januari och kommer hem augusti kanske?? då blir det 8 månader med iaf, vill hemskt gärna vara kvar över sommaren! vad ska jag då göra under dom månaderna jag har glapp? kunde plugga upp matte c med hjälp i happis? och kanske jobba som behovare på ikea restaurangen som jag älskar så mycket (hosthost). tillbaka till london! staden verkar så otroligt fin och vill ha erfarenheter av ännu större städer, lära mig dom, träffa ännu fler vänner! att vara au pair är något alla borde göra om man har intresse av barn! sådant fint sätt att uppleva världen på! men om jag åker dit vill jag kanske ha lite äldre barn och inte fullt lika långa arbetsdagar. betyder sämre betalt men mer tid att uppleva saker!
fast då tänker jag på om man skulle haft tillgång till att flytta hemifrån, till sitt eget ställe! skulle vara helt underbart och jag har det mesta till att flytta hemifrån faktiskt vilket gör mig ännu mer taggad! men vars skulle man flytta och till vilket jobb? älskade umeå men dum studentstad som den är finns det knappt några ettor/mindre tvåor i hyfsade priser. och inte mycket jobb finns det på platsbanken när jag spanat idag. några tips?

livet är inte lätt. ska nog hinna prata med mamma om vad hon tycker och sedan diskutera lite med min andra familj när dom kommer hem, om en vecka befinner jag mig iaf tillbaka i mitt rum i espoo. skönt på något sätt, dagliga rutiner, inte sova bort hela dagarna, röra på sig.
ska komma igång med ett nytt liv, gymmet, ingen choklad för kaggen som bildats och inre magensskull. inte så mycket godis över huvudtaget!
åååh saknar mina små barn!


en fin fredag när vi var ute på gården i flera timmar. I REGN!


julstäd

nu på kvällen for jag med bror nr 1 till bror nr 2 för att hänga. det slutade med att bror nr 1 (som kom hem igår!) satt och spelade dator, jag städade i köket och bror nr 2 fick dåligt samvete och började plocka upp i rummet. ingen större nöd att göra en stor städning genom att han ska flytta efter nyår men nu är disken borta och man ser att spisen är vit! åh, mina finaste bröder!

halvvägs

halva min tid hemma har gått och nu på lördag är det julafton. konstigt nog längtar jag inte, för sedan är det mellandagarna, dom går alltid fort sedan är det nyår så går tre dagar och jag åker tillbaka. det kommer nog bli skönt att komma tillbaka men jag känner mig ändå inte riktigt redo att åka. inte ännu men jag har ju två veckor kvar, mycket kan ju hända, känslor kan ju ändras!


för övrigt såg jag stolthet och fördom idag. inte den vanliga filmen utan serien från 1995. mycket mer lik boken än filmen, man blev lika irriterad på folk! men jag skulle hemskt gärna velat leva på 1800-talet! åååh den historen är så fin, är helt kär i den!


 

Helgen svepte ju också förbi och var finaste helgen på länge, såklart med mina två partners in crime, linn och hanna! på fredag tog vi vår efterlängtare tornio cruis med boney M, kikade förbi hästhuset innan dom sista gittar iväg från svefi. lördag var våran ännu mer efterlängtade jetset kväll! det var så underbar att vara tillbaka i linns rum, en kissan minttu och jetset! även fast det tappat lite poängen när jag inte har studentkort mer... men det var bäst ändå! så mycket folk! och så slutade vi helgen med julmys och julklappsbyte! mina två finaste ♥

 

 

 

jaaa, det var allt för denna gång! klart slut!



uttråkad

nu vet jag hur mycket jag behöver något att göra. jag klarar inte av att inte ha något att göra på dagarna!
detta har jag gjort under en vecka:
  • stirrat upp i taket och lyssnat på musik
  • legat i soffan och kollat alla så mycket bättre som jag missat. så otroligt bra!
  • besiktat bilen
  • kollat några avsnitt av gossip girl för att komma fram till, för mycket drama för mig just nu!
  • börjat kolla mitt årliga mystieriet på greveholm. fortfarande bästa julkalendern!
  • kollat nästan en hel säsong av oc. mindre drama än gossip girl.
  • gjort palt med mamma. muuuuuuuuuuuuuuums!!!!!
  • hälsat på morfar.
  • hälsat på hemma hos hanna. kändes bra att ligga på hennes golv igen!
  • städat huset
tyvärr tog de inte lika länge att städa som de brukar göra i espoo, vårat hus är inte lika stort men glad är jag för det! och störst del har jag gjort dom två översta. inprincip hela dagarna.. de ska jag fortsätta med alldeles snart!
annars, snön har fallit sig fint och är här för att stanna tills våren kommer! det är ganska fint att ha en vit jul som vanligt!

barnuppdatering: har börjat sakna barnen otroligt mycket! råkade komma över en bild på min mobil på lillpojken när han skrattar på en klätterställning och det högg i hjärtat, dom är så fina! ♥



min kyrka gjord på klädnypor som min morfar gjorde för några år sedan! hur otroligt är det inte att han har gjort dom och han inte såg så bra!? han gjorde jättemånga och gav till folk! ska alltid ha med den!



snö!!!

hem som i HEM

jag är hemma! jag är faktiskt hemma sedan någon dag tillbaka men såklart haft fullt upp att se min underbara mamma och pappa, bäste storebror (tyvärr inte bäste äldstebror ännu), min finaste linn och finaste hanna, min bäst-i-världen morfar! ja, de är ungefär dom jag har hunnit träffa på två dagar.

vad ska man säga, trots epa-traktorer är haparanda ganska fint att komma till. trots ingen snö i december är haparanda sig likt. känns verkligen som att jag aldrig har åkt! är det verkligen 4 månader sedan jag tog mitt nödvändigaste och drog? 5 veckor är en lång tid och trots att jag aldrig kommer tröttna på dom nämnda där uppe och många fler, jag kommer nog ha tröttnat på haparanda under den tiden igen, tillbaka till mitt fina helsingfors. till min fina andra familj. känner ingen saknad ännu men den kommer, det vet jag! dom är så fina och underbara! tog emot i hjärtat att skiljas åt på flygplatsen, hur ska jag kunna åka bort från dom i augusti? vill inte tänka så långt fram!

update på hårfronten: efter lång tänketid har jag bestämt mig, det blir ingen lugg! vågar inte helt enkelt! har sparat för långt för att ge upp och ska låta mitt hår växa ännu mer, funderar till och med på att testa dedär som alla pratar om, laxeringsmedel i håret.. motro om de funkar?? skulle inte skada att prova, gör ju aldrig sådant! nåja, ska även färga mitt hår mörkare. men vänta! om det funkar, då får man ju utväxt mycket fortare! och jag kan inte färga mitt hår själv... hårfärg är ju även så dyrt i finland... som allt annat... hmm... detta blev jobbigt! kanske om jag hittar en färg nära min egen hårfärg? hoppsan! blev lite längre än vad jag hade tänkt mig hihihi!

RSS 2.0