hemlängtan

jag kan nästan inte beskriva hur mycket jag trivs här. men just nu, jag vet inte riktigt varför, har jag sådan hemlängtan. har inte haft sådanhär stor hemlängtan sedan mina två första veckor här och allt var så nytt. tror det har något att göra med stress inför provet, har varit så ofta hemma tidigare på året så plötsligt känns 2 månader som en jättelång tid, min morfar ligger på sjukhus sedan några veckor tillbaka, föräldrarna har varit borta extra mycket på senaste tiden och jag har inte kunnat tillbringa så mycket tid med folk i min egen ålder pga förnämnda.

jag har även blivit blödig på senaste tiden, igår när jag satt på kamppi med angeline så gick en liten pojke förbi med sin mamma och dom hade nog varit och sett hockeymatch (som finland förlorade..) han var kanske tre år, hade finsk hockeytröja och keps på sig och såg så ledsen ut så jag nästan började lipa. what's up with that? samma sak hände när jag och min lilla flicka satt och kramades idag för att hon saknar sina föräldrar så mycket så blir hon väldigt kärleksfull.
men nä, nu vill jag bara hem till staden som ingen här verkar veta om den tillhör sverige eller finland och krama mina fina föräldrar, en av mina fina bröder som råkar vara hemma och mina fina vänner. och att provet ska vara över. och det går bra.


fina du

detta skulle bli publicerat i tisdags men hann inte skriva klart... så här kommer det!

när jag läste ett inlägg igår (i måndags) av en mycket fin vän började jag tänka eftersom det var ett riktigt tänkar inlägg. det är värt och läsas och tänk på så ni inte kastar bort era liv, hur bra eller dåliga dom än är. inlägget finns här!

det jag egentligen började tänka på som jag ska skriva är här, vilka som än läser min blogg, det vet jag inte, är om en väldigt bra vän här jag har skaffat mig. hon skrev så fina ord och jag tänkte nu att ni borde få lära känna henne lite precis som jag gör! jag kan väl börja med att säga att jag är så förvånad att vi kommer så bra överrens! jag menar, jag kommer från norrland och jag är väldigt bra på att generalisera, därför kommer denna fina person från stockholm. jag är inget big fan av stockholm precis, människor är stressade och det är stort men denna person är långt ifrån det! fast hon kommer ju "hela" 7 mil ifrån eller vad de nu var ;). totta, denna flicka vars namn är angeline har varit min otroliga vägledare här i finland! jag kommer aldrig glömma vår första söndagsdate när vi kom tillbaka efter jul som bara fortsatt, utan henne skulle jag aldrig vågat stanna året ut vilket jag är så otroligt glad att jag ska, skulle aldrig kunna åka i augusti. utan henne skulle jag nog aldrig haft modet att söka in till en skola. vi förstår varann i vått och tortt och när det kommer till saker är vi otroligt lika. hon har blivit min sisko (som tom syns på facebook) här och tillsammans ska vi klara allt och hitta vår lägenhet. kan inte vänta på att spendera fina studer här med dig kulta! det är du, jag och baarikärpänen mot världen! ♥ rakastan sua kulta, kiitos kaikesta!

vappu!

vimmel på kärpänen!

med våran finaste franska tessa!


nedräkning

om 19 dagar åker jag hem till haparanda för en vanlig helg visit.
om 24 dagar skriver jag mitt intagningsprov, pluggar som aldrig förr.
om 50 dagar fyller jag 20 år. då är det ju redan juli!

kalas dag!

idag har vi haft två års kalas men MASSOR av hembakt fika! har bakat i tre veckor och vi fick så mycket beröm! det gick helt prima och varit igång hela dagen innan jag drog mig tillbaka halv åtta, till mitt rum och satte mig och pluggade till tio, då vart hjärnan full för idag. första helgen på länge jag inte har gjort ett skit (varit ut på krogen) men det är väl lite bra eftersom jag var ute tre gånger på kärpänen förra helgen (hehehhe) man lever ju bara en gång.

för övrigt beställde jag mig ett 50 mm objektiv till min kamera igår, dock kommer den hem till sverige och får komma med mig hit när jag åker hem och tillbaka hem den 31 maj-3 juni. sedan den 5 är det hanken prov för hela slanten. läser som tusan nu för tiden, min vardag pendlar mellan jobb och plugg och plugg på jobb, plugg i parken när barnen leker osv. föräldrarna här säger att dom är stolta över mig så är glad att det funkar! vill ju så gärna komma in!! kollade mig lite huvudämnen idag och det är antingen, Handelsrätt, Marknadsföring eller Nationalekonomi. hihii!!

RSS 2.0