tar mig i kragen!

nu ska jag ta mig i kragen med dendär jävla matte c! jag ska klara det! jag ska komma in på programmet jag vill! ska ställa mig i bostadskö för man kan ju alltid tacka nej sedan? jag vill känna att jag har en framtid, ett mål.

påtal om det så saknar jag min katt så förskräckligt! ♥


vågar man?

har stor beslutsångest. när jag flyttade till finland blev jag kriminell igen och började ladda ner. laddade ner alla säsonger av gossip girl (av vilken anledning!?) men det visade sig vara ganska intressant så jag har pressat igenom 2 säsonger på en månads tid och tar nu en liten paus innan jag fortsätter, men jag har blivit helt besatt av jenny humphreys hår! fått sådan lust att klippa lugg igen!



men jag har fått så lång lugg så jag är så rädd att jag kommer ångra mig! kan göra så mycket med håret just nu när allt är nästan jämnlångt, får ju nästan luggen bakom örat och kan inte ens minnas när jag fick det senast! och mina ögonbryn som jag just börjat få den form jag vill på skulle inte synas mera.. ååh livet är inte lätt!

 

vågar jag?


uppdatering x1000

gudars vad jag uppdaterar helt plötsligt! nåja, idag åkte mamman iväg till shanghai, jag har varit på babysim med pappan och barnen och alltid lika kul när någon råkar kalla mig mamma.. när jag är med en 4 åring... hon bad i alla fall om förlåtelse när jag sa att jag bara var barnflicka. i övringa fall har jag en vecka med liiiite mer att göra än vanligt men det går fint, har ju bil att hämta flickan från dagis med pojken så!

för övrigt har jag berättat till mamman att jag bara kommer stanna ett år, har blivit så inriktad att börja plugga nästa år och ska börja se lite mer på utbildningar och läsa om dom, förhoppningsvis hittar jag något jättebra för mig och hoppas att jag kommer in! så efter jul någon gång ska jag hjälpa dom att hitta en ny, svara på frågor och sedan när mitt år börjar vara slut ska jag vara med en vecka med den nya (också svensk så, någon som är intresserad att vara nanny hos en jätte, jättefin familj. visserligen jobba ganska mycket men få bra betalt och jättemycket erfarenhet säg till!). berättade även om vad jag tänker läsa till och hon tyckte det lät som en bra plan för livet.




mitt fina helsinki på avstånd!


gåvor

jag tycker verkligen om min familj, förutom att dom verkligen får mig att känna mig som en i familjen så har jag inget emot att göra saker med dom på min lediga tid. idag hade jag tänkt fara till iso omena för mig själv men slutade med att jag följde med pappan och 4 åringen till plantagen och lite andra små ställen och tittade, sedan bakade vi pizza.

en till sak som är jättesött med denhär familjen är att dom ger mig saker hela tiden känns det som! för det första tjänar jag jättebra här (vilket har en anledning eftersom jag jobbar upp till öronen) och dom betalar gymkort åt mig men utöver det, när mamman har varit på en affärsresa eller när hon var i frankrike förra helgen när barnen var borta så köper hon en liten present åt mig! när hon var i mexico fick jag något lite små skumt godis, vissa saker var gott och andra mindre gott + en scarf med mexicos färger, jättesött! när hon kom från frankrike hade hon med en liten påse där de fanns en lavendel tvål och en påse som doftade lavendel!

förutom det så har jag fick jag denna innan jag åkte hem till sverige:

vilket är någon form av reseplånbok. det finns fack för kreditkort, pass, biljett, visitkort och andra viktiga papper som kan behövas! det är från mammans företag men ändå! av det har jag även fått en träningströja där tyget var gjort av bambu och ett usb minne fast jag redan har två!

imorgon ska mamman även åka till shanghai på jobbresa så frågade hon om jag behövde något, jag sa att jag inte kunde komma på något för jag försökte riktigt tänka men kunde inte komma fram till något. så sa hon att hon skulle se om hon hittade något som skulle passa mig, vi är ganska jämnlånga (är 3 cm längre kom vi fram till) och lite andra kroppsformer men annars, sko storlek samma och så! lite små kul!
sedan har jag även fått denna av min 4 åring:

ihana! fast jag fick skriva mitt namn själv! haha hon är så söt! tycker så mycket om min familj här i espoo och såklart tycker jag jätte, jättemycket om min familj hemma i happy randy också! ♥

det bästa jag sett på länge!

hhahaha gudars! såg det bästa på länge när jag kom in på evelinas blogg (hon är au pair på östra sidan av helsinki)



happy randy kommer jag ifrån, inte långt ifrån call x (mellan mig och lol you), you were call x och you were thorn you. hihihi! vad jag skrattar här i min ensamhet en lördag eftermiddag. vi har bakat pizza och sedan ätit en munk på det så jag ligger smått i paltkoma.

igår var jag även i högaholmens zoo med barnen och hade det jättemysigt! vi var ute där hela dagen, tittade på alla möjliga sorters djur, nära på tigrar och lejon. fick jättefina bilder på natur och barnen som föräldrarna blev jätteglada över, fiiint.

ibland har man tur!

förra helgen fick jag besöka min underbara hemstad! imorgon har jag full rulle hela dagen, sen åker pappan med båda barn till farmor och farfar (som bor i höjd med umeå) och mamman ska resa bort någon annan stans och kommer hem på lördag natt, barnen + pappa kommer tillbaka på måndagkväll så jag får ledigt från och med imorgon kväll! och dessutom huset för mig själv till på lördag natt! underbart! finfint! ska tillbringa morgonkvällen med att njuta tystnaden med filmer och serier hela kvällen och sen sova så länge jag kan på fredag och kunna ligga i sängen utan att ha något att stiga upp till! åh vad jag längtar!

men som sagt, förra helgen var jag hemma, underbart kul det var. blev så lycklig när mina bästa linn och hanna tog och väntade på kemi tornio flygplats och några tårar fick falla!
har även hunnit söka upp studievägledaren för komvux i haparanda och fick mig en matte c bok som jag försöker göra lite i för att hinna märka om jag kan klara detta på egenhand och vad jag behöver hjälp med isf till december månad när jag kommer hem i en månad (!!). om jag klarar matte c så kanske jag söker in på bygg och fastighetsekonom programmet i halmstad nästa höst och 4 år senare kanske jag är en fastighetsmäklare. kanske?


den mystiska jetset kvällen förra året! gratisdrinkar och inlåst på toaletten!


tids fördriv

(detta skulle blivit publicerat i torsdags innan jag for men tydligen inte? nåja, bättre sent än aldrig!):

min 1 åring sitter på pottan så fint så jag ska fördriva lite tid så min dag går fort, ikväll åker jag hem för helgen så, lite frågor:

MINA TRE FAVORITFÄRGER:

färg 1: Svart
färg 2: mörklila
färg 3: militärgrön

 

I ÅR HAR DU:
Lärt känna en ny vän: många!

Fått ditt hjärta krossat: njaa kan man väl inte säga
Träffat någon som förändrat ditt liv: jo de har jag väl, familjen som jag bor hos :)
Fått reda på att någon har pratat om dig: pratat illa? joo
Kysst en kompis: inte direkt.. eller?

 

BLANDAT:
Vill du ändra ditt namn: vissa dagar. för det mesta är jag ganska nöjd men när jag skulle beställa studentmössa önskade jag att jag hade ett längre namn

Vad gjorde du under din förra födelsedag: detta år... vi spelade på bumblebeat, dom höll inte tiderna, vi åkte fram och tillbaka för att få en soundcheck tid, allt med stressat, äta grillspett, jag blir på dåligt humör, spelningen gick till slut bra och vi gittade iväg till kalix för att sen åka vidare till umeå tidigt morgonen efter!

Vilken tid vaknade du idag: blev väckt av pappan kl 05:15 och gick upp för att sova. sen nästa gång vaknade jag med ett åringen kl 20 över 7.
Vad gjorde du igår runt midnatt: jag sov!
Någonting som du längtar till: jag får se mina underbaraste hanna och linn ikväll och på lördag när mamma och pappa kommer hem!
Senaste gången du träffade din pappa: 16 augusti.
En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: åh jag vet inte riktigt just nu... är ganska nöjd för tillfället.
Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: japp
Vad gör dig irriterad just nu: när ettåringen skriker för ingenting och när han inte kan säga "kakka" innan han gör något så man hinner sätta honom på potta.
Långt eller kort: hemma är jag kanske lång, här är jag ganska kort!
Vad gillar du gällande dig själv: att jag är ganska tålmodig och blir väldigt bra på det jag gör!

 

DIN FÖRSTA:
Operation: aldrig opererat mig!
Piercing: öronen
Tatuering: mina blåklockor på vaden/fotleden
Bästa vän: krikke?
Sport: friidrott. sög på det

Husdjur: som bodde i vårt hus, katten tigern!
Vaccination du minns: veet inte riktigt?
Förälskelse: mina bröders vän.

Alkohol du drack: ojoj, minns inte!

 

VAD ÄR BÄST MED MOTSATTA KÖNET?
Läppar eller ögon: ögonögon!

Kramar eller pussar: båda har sin egen charm!
Kortare eller längre: längre såklart!
Romantisk eller spontan: lite mer spontan måste jag nog säga!
Tatueringar eller piercingar: tatueringar tack!

trött?

absolut!

jag har all rätt till att vara det! jag hade en ledig helg förra veckan men sedan dess har jag jobbat minst 12 timmar varje dag (i torsdags hade jag den stora äran att lägga barnen själv också, DET var tungt). för att föräldrarna har haft mycket att göra/varit bortresta och kommer fortsätta jobba så till på torsdag då jag far hem. HEM som i norrland! mitt fina älskade norrland! till mina finafina vänner och till min finfina familj (vars mor och far inte ens är hemma, och vet inte riktigt när dom kommer hem under lördagen... ledsen? ja..) så till min finfina bror iaf! och finfina katt! gud vad jag saknar allt och alla! det är inte så att jag inte trivs här, gud nej! jag trivs jättebra, familjen är jättebra men det blir som mycket att bo på sin arbetsplats. man kan ju inte säga nej! jag rör inte barnen efter ett visst klockslag och jag hinner inte fara någonstans om kvällarna eftersom föräldrarna kommer hem vid 5-6 tiden har dom ännu lite saker och fixa så oftast när jag kan börja slappna av för en kväll är efter sju och helt efter 8 när barnen är i säng. det är lite tungt.



RSS 2.0